Opettajat 2019-2020

Heikkilä Sari

Mikä: Tanssinopettaja. Pitkäaikainen opettaja Lapin Tanssiopistolla.

Koulutus: Valmistunut Oulun konservatoriosta vuonna 1995 tanssinopettajaksi.

Historia: Alkuperäisiä Lapin Tanssiopiston oppilaita sen perustamisvuodesta lähtien. Sitä ennen tanssi oli tullut jo tutuksi Raili Huttusen ohjauksessa. Pitkänmatkan harrastus muuttui vuosien myötä ammatiksi. Ollut mukana Rovaniemen teatterin musikaaleissa tanssijana.

Työ: Tanssiopistossa opetuslajeina lastentanssi ja klassinen baletti. Lisäksi Sari opettaa tanssia Rovaniemen kaupungin päiväkodeissa ja peruskouluissa.

Herajärvi Marjukka (os. Kärnä)

Mikä: Tanssinopettaja, tanssija.

Koulutus: Oulun konservatoriosta vuonna 2000 valmistunut tanssinopettaja. Täydentänyt tanssiopintojaan Tukholman Danshögskolanissa (Dansarutbildning) tanssijan jatkokoulutuksessa vuosina 2004–2005. Marjukkaon valmistunut Lapin yliopistosta kasvatustieteiden maisteriksi.

Historia: Tanssin opetustyötä yksityisissä tanssikouluissa ja päätoimisena tuntiopettajana Oulun seudun ammattikorkeakoulussa. Tällä hetkellä ammatillisena opettajana Lapin Urheiluopistolla. Marjukkaa on työllistänyt opettamisen lisäksi tanssijan työt mm. Jojo-Oulun Tanssin Keskuksessa.

Työ: Opetusaineena nykytanssi.

Huitila Katri

Mikä: Tanssinopettaja, pilatesohjaaja, fysioterapeuttiopiskelija

Koulutus: Käynyt Suomen kansallisoopperan balettikoulun ja valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta v. 2002. Suorittanut tanssinopettajan pedagogiset opinnot Teatterikorkeakoulun tanssi- ja teatteripedagogiikan laitoksella ja käynyt STOTT -pilatesohjaajakoulutuksen.

Historia: Tanssijaksi valmistumisen jälkeen työskennellyt Helsingissä freelancer tanssijana ja opettajana. Viimeiset 10 vuotta Katri on keskittynyt tanssin opettamiseen pääkaupunkiseudulla. Hän on opettanut useamman vuoden Tanssikeskus Footlightissa lastentanssia, balettia, nykytanssia, showtanssia ja jazztanssia lapsille, nuorille ja aikuisille. Lisäksi Katri on opettanut periodimaisesti nykytanssia Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmälle, Teatterikorkeakoulun tanssipedagogiikan opiskelijoille ja Tanssille ry:ssä. Syksyllä 2018 Katri muutti perheensä kanssa Helsingistä Rovaniemelle ja aloitti opiskelemaan fysioterapeutiksi Lapin ammattikorkeakoulussa.

Työ: Opettaa Lapin Tanssiopistolla Showtanssi +10 v ja Aikuisbaletin alkeet -ryhmiä.

Jokinen Laura

Koulutus: Valmistunut tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta 2013. Kasvatustieteen maisteri, Lapin yliopisto 2017.

Historia: Aloittanut tanssiuran reippaana 3-vuotiaana Vaasan Kuula-opistossa lajeina klassinen baletti ja nykytanssi. Myöhemmin mukaan tulivat vahvasti jazz- ja showtanssi. Opettanut Oulussa Oulun ammattikorkeakoulussa ja Citydancella ek-ryhmiä ja ammattiopiskelijoita. Rovaniemellä toiminut aikaisemmin Lapin Tanssiopiston lisäksi StepUp Schoolilla ja Santa Sportilla opettaen monia eri tanssilajeja eri-ikäisille sekä harrastelijoille, ammattiopiskelijoille että kisaryhmille.

Työ: Opettaa Lapin Tanssiopistolla showtanssia.

Leinola Joanna

Mikä: Tanssija, tanssinopettaja.

Koulutus: Oikeustieteen yo, Lapin yliopisto

Historia: Tanssinut katutanssilajeja vuodesta 2001 ja opettaa hiphopia ja housea. Opiskellut myös muita katutanssilajeja kuten poppingia, lockingia ja waackingia muun muassa Tukholmassa, Pariisissa, New Yorkissa sekä Osakassa. Kisakokemusta on sekä SM-kisoista että battleista. CLEVA –katutanssiryhmän jäsen ja vapaa-ajallaan vaikuttaa myös Street Art Dance Essentials eli SADE ry:ssä, joka on helsinkiläinen katutanssijärjestö.

Työ: Tanssin opetus päätoimisen opiskelun ohella. Opettaa Lapin Tanssiopistolla Hiphopia.

Martiskainen Matti

Mikä: Tanssinopettaja, tanssitaiteilija, koreografi.

Koulutus: Diakonia-ammattikorkeakoulusta valmistunut sosiaaliohjaaja: Sosionomi (amk-) Diakoni. Oulun Citydancella 90-luvulla katutanssit aloittanut, pääosin maailmalla itseoppinut intohimoinen bboy eli breaktanssija. Opiskelee tällä hetkellä Lapin yliopistossa yhteiskunta- ja sosiaalitieteitä. Työskentelee eri tanssikouluissa ja erilaisissa projekteissa tanssitaiteilijana, -opettajana sekä -koreografina.

Historia: Tanssiopetus- ja taiteilijatyötä eri tanssikouluissa keski- ja pohjois-Suomessa yli kymmenen vuoden ajalta.

Työ: Katutanssi, breaktanssi, rocking ’n freestyling, projektityö, sosiaalityö.

Pilhjärta Anni

Mikä: Tanssija, tanssin tuntiopettaja

Koulutus: Valmistunut tanssijaksi Tampereen konservatoriosta vuonna 2008. Suorittanut tanssipedagogiikan erikoistumisopinnot Jyväskylän yliopistossa/Lapin kesäyliopistossa 2016.

Historia: Aloitti tanssin 6-vuotiaana Lappeenrannassa kansantanssilla. Pari vuotta myöhemmin tanssiharrastus laajeni Tanssiopisto Sonja Tammelalla pääasiassa baletin ja nykytanssin pariin. Työskennellyt tanssijana Tanssiteatteri MD:ssä, Tampereen Oopperassa ja vuodesta 2009 Tanssiteatteri Rimpparemmissä. Tanssin opettamisesta kokemusta on kertynyt mm. Tampereen konservatorion tanssiopistolta, Lapin urheiluopistolta sekä Rimpparemmin opetustoiminnan kautta.

Työ: Opettaa Lapin Tanssiopistolla nykytanssia päätoimisen tanssijan työnsä ohessa.

Posio Satu

Mikä: Tanssinopettaja, tanssija. Lapin Tanssiopiston rehtori syksystä 2010 lähtien.

Koulutus: Valmistunut Kuopion konservatoriosta tanssinopettajaksi 1996 pääaineinaan nykytanssi ja lastentanssi. Teatterikorkeakoulussa tanssitaiteen maisterin opinnot. Rehtorin professional diploma (Sibelius-Akatemia 2014).

Historia: Toiminut tanssinopettajana mm. Tanssikoulu Sarassa, Jyväskylän Tanssiopistossa, Tampereen konservatoriossa sekä pyörittänyt omaa balettikoulua Varkaudessa. Toiminut tanssijana ja tehnyt koreografiota useisiin musiikkiteatteriproduktioihin ja musikaaleihin (mm. Teatteri Eurooppa Neljä, Kuopion kaupungin teatteri, Rovaniemen Teatteri).

Työ: Hallintotyön lisäksi opettaa lastentanssia sekä vauva- ja taaperotanssiryhmiä.

Selin Marjo

Mikä: Tanssitaiteija, tanssinopettaja.

Historia: Äiti-lapsi jumppa oli ensimmäinen kokemus rajattomasta tilasta ja liikkeen mukanaan tuomasta hetkessä elämisestä. Valmistui tanssijan ammattiin 1999 Teatterikorkeakoulusta. Pitkän etelän retken jälkeen päätynyt toteuttamaan unelmiaan pohjoiseen. Rovaniemeltä tanssinut viimeiset 12 vuotta.

Työ: Freelancer tanssitaiteilija, opettaa tanssia pääasiassa erilaisissa hankkeissa nykytanssin näkökulmasta kaiken ikäisille ihmisille. Intohimoni tanssiessa on liikkeen yllätyksellisyys, hetkessä eläminen sekä dialogi maailman kanssa. Opettaa Tanssiopiston nykytanssi +7 v ja jatkotason -ryhmiä.

Teulahti Otso

Mikä: Tanssinopettaja, tanssija.

Koulutus: Opiskelee parhaillaan Lapin yliopistolla luokanopettajaksi.

Historia: Aloittanut tanssin vuonna 2010 Salon kansalaisopistossa, joka jatkuu edelleen Rovaniemellä. Matkan myötä tanssikokemusta on kertynyt useista eri tanssikouluista, sekä useilta ammattitaitoisilta opettajilta. Lajeina on ollut eri katutansseja, lähinnä street dancea ja breakdancea. Mahtavien tanssikokemusten myötä rakas harrastus on muuttumassa työksi, jossa pääsee jakamaan tanssimisen kautta välittyvää riemua.

Työ: Päätoiminen opiskelija. Katutanssin opetus Lapin Tanssiopistolla.

Winter Mari

Mikä: Tanssinopettaja, tanssija.

Koulutus: Valmistunut Oulun seudun Ammattikorkeakoulusta 2009 tanssinopettajaksi klassisen baletin suuntautumisvaihtoehdosta.

Historia: Aloittanut tanssin 6-vuotiaana Rovaniemellä Lapin Tanssiopistossa ja tanssinut monipuolisesti eri tanssilajeja pääasiassa balettia ja nykytanssia. Opiskeluaikana toiminut tanssinopettajana Lapin Tanssiopistossa, Oulun Tanssiopistossa sekä tehnyt sijaisuuksia mm. Citydancella Oulussa. Suorittanut työharjoittelun Lapin Tanssiopistossa 2008. Ollut vaihto-opiskelussa tanssijakoulutuksessa Lissabonissa 2007 (Portugali). Valmistumisen jälkeen ollut töissä Lapin Tanssiopistossa sekä Lappeenrannan Tanssiopistossa. Lisäksi toiminut tanssijana useissa projekteissa mm. Rovaniemen Teatterin ja tanssiopiston yhteistuotannoissa sekä opiskeluaikana OAMK:lla.

Työ: Opetusaineina tanssiopistolla klassinen baletti ja aikuisbaletti.