Kehonhuolto

Kehonhuolto

Kehonhuolto-tunti tukee palautumista, lisää liikkuvuutta sekä voimaa ja parantaa kehonhallintaa. Tunti koostuu lempeästä kehon herättelystä, dynaamisista sekä staattisista liikkuvuusharjoitteista, rauhallisesta, mutta tehokkaasta lihaskunto-osiosta ja loppurentoutuksesta. Joillakin tunneilla hyödynnetään myös erilaisia välineitä, esimerkiksi palloja tai vastuskuminauhoja, kehonhuollon tukena. Tunnilla keskiössä on oman kehon kuuntelu ja turvallisen liiketekniikan opettelu.

 

Yin-jooga

Tällä yin-joogatunnilla voit jättää viikon askareet taakse ja laskeutua viikonloppuun pysähtymällä kehon hyvinvoinnin äärelle. Yin-jooga on rauhallinen tunti, jossa on aikaa kuunnella omaa kehoa ja jokaiselle harjoitteelle on muokattavissa yksilöllinen vaihtoehto. Vaikka keskiössä on yin-jooga, ammennetaan tunnilla myös lempeää dynaamista lihaskalvojen liu’uttelua, rentouttavia kiertoja, hengitysharjoituksia, kehotietoisuuden ja tunnekehoyhteyden harjoittamista kehon ja nivelten turvallisia linjauksia unohtamatta.

Tunnin rauhallinen etenemistahti mahdollistaa jokaiselle tekemisen oman hengityksensä kautta pehmeästi omien nivelten liikelaajuuksien sallimissa puitteissa, jolloin keho ja mieli voivat yhdessä rentoutua.

Varaa mukaasi lämpimät ja joustavat vaatteet (kerrospukeutuminen on suositeltavaa) sekä pitkä joustamaton huivi tai kylpytakin naru. Voit ottaa mukaan myös viltin tai ohuen tyynyn käytettäväksi pehmikkeenä esimerkiksi polvien alla. Tunnilla ei tarvita kenkiä.