Showtanssi

Showtanssi perustaso +10 v

Showtanssi pohjautuu eri tanssilajien yhdistelmään, joten tunneilla vaihdellaan tanssityylejä showtanssista lyrical jazziin, nykytanssiin ja katutanssilajeihin. Tässä monipuolisessa lajissa korostuvat muun muassa näyttävyys ja dynamiikan vaihtelut. Lajissa hyödynnetään myös eri tasoja ja tilan monipuolista käyttöä sekä akrobatiaa. Tunnit koostuvat lämmittelystä, tilan poikki liikkuvista tanssisarjoista, tekniikkaharjoituksista ja loppukoreografiasta. Oppilaat tekevät tunneilla myös omia koreografioita. Tunti sopii kaikille 10 vuotta täyttäneille oppilaille.

Showtanssi keskitaso +13 v

Showtanssi pohjautuu eri tanssilajien yhdistelmään, mutta sen juuret ovat jazztanssissa ja baletissa. Tässä monipuolisessa lajissa korostuvat muun muassa heittäytyvyys, näyttävyys ja dynamiikan vaihtelut. Lajissa hyödynnetään myös eri tasoja ja tilan monipuolista käyttöä sekä akrobatiaa. Tunnit koostuvat lämmittelystä, tilan poikki liikkuvista tanssisarjoista, tekniikkaharjoituksista ja loppukoreografiasta. Lukukauden aikana tunneilla tehdään koreografioita hitaampiin lyyrisiin kappaleisiin sekä energisiin nopeampiin musiikkeihin. Syyslukukauteen kuuluu viikkotuntien lisäksi 2 x 60min tiiviskurssi musikaalitanssista, jonka ajankohdasta sovitaan oppilaiden kanssa yhdessä.

Tunti on keskitason tunti, joten oppilaille on hyvä olla aikaisempaa kokemusta esim. baletin, jazzin tai nykytanssin perusteista.