Opettajat

Sari Heikkilä

Heikkilä Sari

Mikä: Tanssinopettaja. Pitkäaikainen opettaja Lapin Tanssiopistolla.

Koulutus: Valmistunut Oulun konservatoriosta vuonna 1995 tanssinopettajaksi.

Historia: Alkuperäisiä Lapin Tanssiopiston oppilaita sen perustamisvuodesta lähtien. Sitä ennen tanssi oli tullut jo tutuksi Raili Huttusen ohjauksessa. Pitkänmatkan harrastus muuttui vuosien myötä ammatiksi. Ollut mukana Rovaniemen teatterin musikaaleissa tanssijana.

Työ: Tanssiopistossa opetuslajeina lastentanssi ja klassinen baletti. Lisäksi Sari opettaa tanssia Rovaniemen kaupungin päiväkodeissa ja peruskouluissa.

Marjukka Herajärvi

Herajärvi Marjukka (os. Kärnä)

Mikä: Tanssinopettaja, tanssija.

Koulutus: Oulun konservatoriosta vuonna 2000 valmistunut tanssinopettaja. Täydentänyt tanssiopintojaan Tukholman Danshögskolanissa (Dansarutbildning) tanssijan jatkokoulutuksessa vuosina 2004–2005. Marjukkaon valmistunut Lapin yliopistosta kasvatustieteiden maisteriksi.

Historia: Tanssin opetustyötä yksityisissä tanssikouluissa ja päätoimisena tuntiopettajana Oulun seudun ammattikorkeakoulussa. Tällä hetkellä ammatillisena opettajana Lapin Urheiluopistolla. Marjukkaa on työllistänyt opettamisen lisäksi tanssijan työt mm. Jojo-Oulun Tanssin Keskuksessa.

Työ: Opetusaineena nykytanssi.

Katri Huitila

Huitila Katri

Mikä: Tanssinopettaja, pilatesohjaaja, fysioterapeuttiopiskelija

Koulutus: Käynyt Suomen kansallisoopperan balettikoulun ja valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta v. 2002. Suorittanut tanssinopettajan pedagogiset opinnot Teatterikorkeakoulun tanssi- ja teatteripedagogiikan laitoksella ja käynyt STOTT -pilatesohjaajakoulutuksen.

Historia: Tanssijaksi valmistumisen jälkeen työskennellyt Helsingissä freelancer tanssijana ja opettajana. Viimeiset 10 vuotta Katri on keskittynyt tanssin opettamiseen pääkaupunkiseudulla. Hän on opettanut useamman vuoden Tanssikeskus Footlightissa lastentanssia, balettia, nykytanssia, showtanssia ja jazztanssia lapsille, nuorille ja aikuisille. Lisäksi Katri on opettanut periodimaisesti nykytanssia Helsingin kaupunginteatterin

tanssiryhmälle, Teatterikorkeakoulun tanssipedagogiikan opiskelijoille ja Tanssille ry:ssä. Syksyllä 2018 Katri muutti perheensä kanssa Helsingistä Rovaniemelle ja aloitti opiskelemaan fysioterapeutiksi Lapin ammattikorkeakoulussa.

Työ: Opettaa Lapin Tanssiopistolla nykytanssia, showtanssia ja aikuisbalettia.

Hämeenniemi Anu

Mikä: Tanssija, Liikunnanohjaaja (AMK), Fysioterapeutti (AMK).

Koulutus: Valmistunut tanssijaksi Lapin urheiluopistosta 2006. Valmistunut myös liikunnanohjaajaksi (AMK) suuntautumisena valmennus 2001 ja fysioterapeutiksi (AMK) 2015. Lisäksi opiskellut tanssikasvatusta Kuopiossa sekä käynyt erilaisia lyhytkursseja tanssin- ja liikunnanohjauksen puolelta.

Historia: Tanssitausta lähtenyt liikkeelle lapsuuden ja nuoruuden joukkuevoimistelusta, siirtyen nykytanssin puolelle ja myöhemmin kansantanssiin. Työskennellyt tanssijana musikaaleissa ja erilaisissa tanssiproduktioissa. Opetustyö on vienyt mukanaan ja kokemusta siitä on kertynyt jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajalta. Ohjannut monipuolisesti eri-ikäisiä ja -tasoisia harrastajia sekä tanssin- että liikunnankentällä tanssikouluissa, kuntokeskuksissa ja kansalaisopistossa, lajeina mm. lastentanssi, showtanssi, jazztanssi, nykykansantanssi, paritanssi ja tanssillinen kehonhuolto. Lisäksi ryhmäliikunnanpuolella ohjannut monipuolisesti lihaskunto- tanssitunteja sekä kehonhuollollisia tunteja.

Työ: Opettaa Lapin Tanssiopistolla lastentanssia.

Moberg Maisa

Mikä: Tanssinopettaja (AMK), tanssija, koulutettu hieroja & urheiluhieroja, joogaohjaaja, lisensoitu personal trainer.

Koulutus: Valmistunut Oulun ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi keväällä 2021 päälajina showtanssi, mutta kokemusta ja koulutusta löytyy monipuolisesti myös muista tanssilajeista. Aikaisemmilta koulutuksilta koulutettu hieroja & urheiluhieroja ja lisensoitu personal trainer. Syksyllä 2020 kouluttautunut Hatha-joogaohjaajaksi.

Historia: Opettanut tanssia vuodesta 2010 lähtien mm. Kouvolan Tanssikoulussa, Studio Dance Pitillä, Rovaniemen Taitoluistelijoilla ja Lapin Urheiluopistolla. Toiminut tanssijana ja koreografina erilaisissa taiteellisissa produktioissa. Viimeisimmät tanssin SM-kisat vuonna 2019 Show SM & Street SM. Ohjannut monipuolisesti ryhmäliikuntaa ja kehonhuoltotunteja vuodesta 2015 alkaen. Koen tärkeäksi, että asioita tehdään mielekkäästi ja kehittävästi turvallisuudesta tinkimättä, omaa kehoa kuunnellen. Lämpimästi tervetuloa tunneilleni!

Työ: Tanssiopistossa opetuslajina kehonhuolto.

Anni Pilhjärta

Pilhjärta Anni

Mikä: Tanssija, tanssinopettaja

Koulutus: Valmistunut tanssijaksi Tampereen konservatorion ammatillisesta koulutuksesta vuonna 2008. Suorittanut tanssipedagogiikan erikoistumisopinnot Jyväskylän yliopistossa/Lapin kesäyliopistossa 2016.

Historia: Työskennellyt tanssijana yli 10 vuotta, ensin vierailijana Tanssiteatteri MD:ssä ja Tampereen Oopperassa ja sitten päätoimisena tanssijana Tanssiteatteri Rimpparemmissä. Viime vuosina opettanut tanssia eri ikäisille harrastajista ammattiopiskelijoihin Lapin Tanssiopiston lisäksi SantaSport Lapin Urheiluopistolla ja Rovaniemen Taitoluistelijat ry:ssä.

Työ: Opettaa Lapin Tanssiopistolla nykytanssia.

Satu Posio

Posio Satu

Mikä: Tanssinopettaja, tanssija. Lapin Tanssiopiston rehtori syksystä 2010 lähtien.

Koulutus:Valmistunut Kuopion konservatoriosta tanssinopettajaksi 1996 pääaineinaan nykytanssi ja lastentanssi. Teatterikorkeakoulussa tanssitaiteen maisterin opinnot. Rehtorin professional diploma (Sibelius-Akatemia 2014). Opiskelee Oulun yliopistossa varhaiskasvatusta.

Historia: Toiminut tanssinopettajana mm. Tanssikoulu Sarassa, Jyväskylän Tanssiopistossa, Tampereen konservatoriossa sekä pyörittänyt omaa balettikoulua Varkaudessa. Toiminut tanssijana ja tehnyt koreografiota useisiin musiikkiteatteriproduktioihin ja musikaaleihin (mm. Teatteri Eurooppa Neljä, Kuopion kaupungin teatteri, Rovaniemen Teatteri).

Työ: Hallintotyön lisäksi opettaa lastentanssia.

Tauriainen Tiina

Mikä: Fysioterapeutti (AMK), tanssija, joogaohjaaja.

Koulutus: Valmistunut tanssijaksi vuonna 2001 Millennium Dance 2000, Lontoosta. Sen lisäksi valmistunut myös mm. hierojaksi 2003, fysioterapeutiksi (AMK) 2006 sekä opiskellut mm. liikuntalääketiedettä (72 op) 2008 että psykofyysisen fysioterapian perusopinnot 2020.

Historia: Ohjannut yin-joogaa vuodesta 2009 lähtien ja ryhmäliikuntaa vuodesta 2002 lähtien. Ohjannut kehonhuoltoa niin tanssijoille, tanssinopettajille kuin ryhmäliikunnan harrastajille. Opettanut tanssia Aira Samulinin tanssikoulussa, esiintynyt ja opettanut tanssia StepUpissa, Lapin Tanssiopistolla, Rovala-Opistolla ja sijaistanut Pineapple Studiolla Lontoossa.

Työ: Opettaa Lapin Tanssiopistolla Yin-joogaa

Otso Teulahti

Teulahti Otso

Mikä: Tanssinopettaja, tanssija.

Koulutus: Opiskelee parhaillaan Lapin yliopistolla luokanopettajaksi.

Historia: Aloittanut tanssin vuonna 2010 Salon kansalaisopistossa, joka jatkuu edelleen Rovaniemellä. Matkan myötä tanssikokemusta on kertynyt useista eri tanssikouluista, sekä useilta ammattitaitoisilta opettajilta – lajeina on ollut eri katutanssilajeja, lähinnä street dancea ja breakdancea. Mahtavien tanssikokemusten myötä rakas harrastus on muuttumassa työksi, jossa pääsee jakamaan tanssimisen kautta välittyvää riemua.

Työ: Päätoiminen opiskelija. Katutanssin opetus Lapin Tanssiopistolla.

Mari Winter

Winter Mari

Mikä: Tanssinopettaja (AMK), tanssija.

Koulutus: Valmistunut Oulun seudun Ammattikorkeakoulusta 2009 tanssinopettajaksi klassisen baletin suuntautumisvaihtoehdosta.

Historia: Aloittanut tanssin 6-vuotiaana Lapin Tanssiopistossa ja tanssinut monipuolisesti eri tanssilajeja pääasiassa balettia ja nykytanssia. Opiskeluaikana toiminut tanssinopettajana Lapin Tanssiopistossa, Oulun Tanssiopistossa sekä tehnyt sijaisuuksia mm. Citydancella Oulussa. Suorittanut työharjoittelun Lapin Tanssiopistossa 2008. Ollut vaihto-opiskelussa tanssijakoulutuksessa Lissabonissa 2007. Valmistumisen jälkeen ollut töissä Lapin Tanssiopistossa sekä Lappeenrannan Tanssiopistossa. Lisäksi toiminut tanssijana useissa projekteissa mm. Rovaniemen Teatterin ja tanssiopiston yhteistuotannoissa sekä opiskeluaikana OAMK:lla.

Työ: Opetusaineena Tanssiopistolla klassinen baletti sekä syventävissä opinnoissa että aikuisbaletissa.