Turvallisesti tanssitunnille

elokuu 14, 2020 1:56 pm

Lapin Tanssiopiston lukuvuoden 2020-2021 opetus alkaa lukujärjestyksen mukaisesti maanantaina 17.8. Tanssiopiston toiminnassa otetaan huomioon tartuntatautitilanteen jatkuminen ja siihen liittyvät ajantasaiset viranomaisten ohjeet. Tuntien oppilasmäärää on rajoitettu Opetushallituksen, OKM:n ja THL:n ohjeistuksien mukaisesti ja noudatamme viranomaisten ohjeita taiteen perusopetuksen oppilaitosten hygieniakäytännöistä koronavirusepidemian aikana. Meille on tärkeää huolehtia niin oppilaiden kuin opettajienkin terveydestä ja turvallisuudesta. Tilamme siivotaan tehostetusti ja on tärkeää, että jokainen toimii vastuullisesti ja noudattaa annettuja ohjeita. 

Ohjeet tanssitunnille: 

  1. Tanssitunnille ei saa tulla sairaana. Pysy kotona, jos sinulla on pientäkin nuhaa, kurkkukipua tai mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Jää kotiin myös, jos perheessäsi tai lähipiirissäsi on joku sairaana, lataussivusto.  
  2. Sekä oppilaat että opettajat pesevät kätensä/käyttävät käsidesiä aina tullessaan tunnille, sekä ennen kotiinlähtöä.  
  3. Peitä suusi kertakäyttöisellä nenäliinalla, kun yskit/aivastat tai yskäise hihaan. Laita käytetty nenäliina heti roskakoriin. Pese kädet välittömästi. 
  4. Tanssitunnilla pidetään riittävää väljyyttä toisiin tanssijoihin ja tunneilla vältetään fyysistä kontaktia vaativia harjoituksia. 
  5. Tanssituntien aloitus-/lopetusaikoja on porrastettu. Tule paikalle juuri ennen oman tanssituntisi alkua. Jos mahdollista, tule paikalle treenivaatteissa. Vältä tarpeetonta oleskelua pukutiloissa. Poistu tiloista mahdollisimman nopeasti tanssituntisi jälkeen. 
  6. Vain nuorimpien oppilaiden saattajat (lastentanssilaiset, tanssikoulu-luokkien nuorimmat tanssijat, +7 v -ryhmät) voivat tulla Tanssiopiston tiloihin (yksi henkilö oppilaan lisäksi). Huolehdi, että lapsi käy vessassa (mieluiten kotona) ja pesee kätensä ennen tanssitunnin alkua. Saattaja poistuu sisätiloista tanssitunnin ajaksi. 
  7. Tanssiopiston siivouksessa huomioidaan viranomaisten ohjeistukset. Opettaja ohjeistaa tanssituntivälineiden käytöstä ja puhdistuksesta.